Annonser:

  HemFeng ShuiEstetisk AkupunkturWebb ShopReferenserOm Fem ElementKontakt  
 

 
   

FENG SHUI TIPS!

Detta är generella tips som man kan tänka på i allmänhet utan att först konsultera hem eller företag.

Städa och rensa
Har du platser i hemmet som är röriga, till exempel skåp, garderober eller en hörna? Oredan drar ner din energinivå och brukar indikera på att man bär på stress och känsla av att man inte har koll på saker och ting i livet, inte hinner med. Genom att städa upp och skapa ordning i hemmet börjar även inre ordning falla på plats. Din omgivning och hem är en spegling av ditt inre.

Energi förhöjning
Fräscha snittblommor, växter, ljus, musik och vatten i rörelse hjälper alla till att öka energin i hemmet, speciellt i mörka hörn.

Buddha
Det har blivit allt populärare med Buddha figurer i alla former. Tänk på att Buddha är en religiös symbol och bör behandlas med respekt. Ställ inte Buddha på golvet, i sovrummet, på toaletten. Buddha ska stå högt, helst över midjehöjd.

Trasiga saker
Det som är trasigt bör lagas omgående, oavsett vad det är. Om det inte går att laga, släng det. Man bör inte omge sig med trasiga och obrukbara föremål.

Kropp & Själ
Feng Shui handlar även om att ta hand om dig själv till kropp och själ. Försök få det som en vana att stressa med meditation, yoga eller annan avkoppling som för din uppmärksamhet inåt. Eventuellt rensa ur kroppen med en detox.

Returpapper och sopsortering
Miljön är en viktig del inom Feng Shui, som handlar som att leva i harmoni och balans med natur och miljö.

Belysning
Belysning och lampor är ett viktigt inslag i Feng Shui, speciellt i dessa mörka vintertider. God belysning och upplysta hörn ger mer energi samtidigt som trivseln ökar. Låt gärna lampor stå på även under dagtid, speciellt där det kan vara lite skumt och energifattigt.

Entrén utsidan
Håll städat och fint även på utsidan av din entrédörr. Lägg gärna en dörrmatta utanför dörren. Bor du i radhus eller villa så se till att uppfarten inte är övervuxen av växter eller blockeras av cyklar eller annat.

Entrén insidan
Låt inte skor, skräp, väskor och annat ligga i hallen innanför dörren och blockera. Området innanför dörren ska hållas fritt och resten av entrén bör vara så välstädad, ordnad och öppen som möjligt.

Säng 
Undvik inbyggda eller överhängande hyllor ovanför din säng. Undvik också att sova under takbjälkar eller med vassa hörn pekande mot sin säng.

Växter  
Använd inte torkade blommor som dekoration, då dessa är döda. Gör dig också av med döda och döende växter då de försämrar energin. Omge dig och ditt hem med friska och välmående växter/blommor. Konstgjorda växter är inte heller att rekommendera då de inte har någon levande energi i sig.

Spegel
Placera aldrig en spegel mitt emot ytterdörren om du inte specifikt fått det rådet vid en feng shui konsultation. Tänk också på att speglar som sitter mitt emot varandra skapar konflikt.

 

 

 

 

<<tillbaka

 

   
     
     
   


Fem Element - Oxenstiernsgatan 25 - 115 27 Stockholm - Mobil 0707-266979 - E-mail: ann@femelement.se